Így tudsz jobb képet készíteni!

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Kamera trükkök

Kamera trükkök

Véletlenszerűség és kreativitás hozzáadása a fényképezéshez – Kamera trükkök

 

Az egyik csodálatos dolog a digitális fotózásban az a kreativitás, amelybe akkor kapcsolódhatsz bele, ha a kép a számítógépén és a Photoshopban megtalálható. Mindenféle effektus elérhető, hogy a felvételek többféleképpen nézzenek ki.


De mi a helyzet a fényképezőgépen belüli technikákkal a kreatívabb és művészibb felvételek készítéséhez? Nálunk olvashatsz a témában! Maradj a kamera trükkök oldalon és tudj meg többet fotózási és videózási trükkök bevetéséről!

 


Kamera trükkök: A kamera mozgatása


Minden jó fotózási tanfolyam ráébreszti a résztvevők figyelmét annak fontosságára, hogy fényképezés közben a fényképezőgépet teljesen mozdulatlanul kell tartani a fantasztikusan éles képek érdekében. Természetesen nem mindig az éles képekre vágyikunk, és az egyik módja annak, hogy mozgást adjon a felvételekhez, hogy kísérletezünk a fényképezőgép mozgatásával felvétel közben. 

 


Kamera trükkök: Fényképezz alulról


Ha a fényképezőgépet a földre helyezzük, és ebből az alacsony szögből készítünk felvételeket a témáról, teljesen új és gyakran véletlenszerű nézőpontot kapunk a felvételekhez. Egy új perspektívából láthatjuk a világot, érdekes előtereket ad a felvételekhez, és még néhány meglepő témát is rögzít az út során.

 


Hogyan csinálhatsz klassz kamera trükköket?


Ma már rengeteg videót nézhetsz arról, hogyan tudsz jobb és menőbb képeket készíteni akár telefonoddal, akár kameráddal és még az utómunkálatokról is rengeteg anyagot találhatsz az interneten! Maradj az oldalunkon, mert mi mindig összegyűjtjük a legjobb tippeket, hogy kihozhasd a maximumot a fotóidból!

 


Hogyan nézzünk ki jól mindig a képeken?

 

Az egy ideje nem látott családdal és barátokkal való utolérés természetesen mindenkit arra ösztönöz, hogy dokumentálja a pillanatot. Legyen szó a barátodról az Instagramról, vagy a nagynéniről, aki képeket készít a vendégkönyvébe, a karácsonyi és újévi időszak tele van vakukkal és szűrőkkel. Sajnos a legtöbbünk természeténél fogva nem annyira fotogén, és sok fénykép témája általában több olyan párhoz vezet, akikről azt kívántuk, hogy ne is létezzenek. Idén azonban ennek nem kell így lennie. Ha követjük ezeket az egyszerű feltöréseket, örökre száműzhetjük a rossz fotókat, és kellemes nyaralást élhetünk át anélkül, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy mi kerülhet az internetre ki rólunk. Maradj a videoportálon és tanuljon meg ne csak a kamera mögött, de a kamera előtt is állni!

 


Gyakorlat teszi a mestert

Ha úgy gondolod, hogy felismerted, mi áll jól neked a fényképeken, menj a tükör elé, és kezd el a gyakorlást. Gyakorlás teszi a mestert, ezért mindenképpen szánj rá egy kis időt erre a lépésre. Kezd azzal, hogy próbáld ki a különböző szögeket és pózokat, amelyek tetszettek a korábbi fényképekről. A legtöbb ember hajlamos jobban kinézni, ha a feje kissé ferde, nem pedig előre néz. Ez mélységet ad a jellemzőknek, és inkább hízelgővé válik. Ügyelj arra, hogy érezd jól azokat a pózokat, amelyek a legjobban tetszenek, így a jövőben tükör nélkül is újraalkothatod azokat. Ha megvan a póz, adj hozzá egy mosolyt, és próbáld ki különböző változatokat, amíg meg nem találod a számodra megfelelőt. Kérdezd meg magadtól, hogy jobban nézel-e ki tátott vagy csukott szájjal, és hogy mosolyognod kellene-e egy széleset vagy egy finoman. Ezután válaszd ki a legszebb mosolyod, és ragaszkodj hozzá az összes új fotón.
 

« »

Kamera trükkök

Legfrissebb cikkek


5 szuper ötlet egy szülinapi buli helyszínéhez
A szülinapok mindig remek alkalmak arra, hogy összegyűljön a baráti és családi kör, és együtt ünnepeljenek. Ahhoz, hogy a szülinapi buli igazán emlékezetes legyen, azonban fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. Íme 5 fantasztikus ötlet egy szülinapi buli helyszínének kiválasztásához, beleértve egy különleges lehetőséget Kaposváron is!
36 fontos kérdés, amit ne felejts el megbeszélni előre az esküvői fotóssal!
Az egész napot a választott fotóssal töltitek majd, így amellett, hogy szereted a stílusát, egy személyes vagy telefonos interjú nagyszerű módja annak, hogy biztosan azt kapd majd, amit el is képzeltél! Most azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amiket jó ha előre tisztázol az esküvői fotóssal!
Hogyan lehet 2023-ban frappáns reklámszöveget írni?
Az üzleti világban a reklámszövegek nagy jelentőséggel bírnak a termékek és szolgáltatások hatékony népszerűsítésében. Az emberek rövid figyelme miatt a frappáns, magával ragadó és emlékezetes reklámszövegek kulcsfontosságúak a sikeres kampányokban. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan lehet 2023-ban frappáns reklámszöveget írni, hogy megragadd az olvasók figyelmét és növeld a vállalkozásod sikerét.
Fotózás

Szeretnél mindent megtudni a fotózásról akár hobbi akár profi szinten? A videóportál számos fotózással kapcsolatos trükköt és tippet hoz neked, hogy napról-napra jobb lehess abban, amit csinálsz! A fotózás egyfajta művészet így mindenkinek kell egy kialakult fotósstílusa legyen, de azonban elengedhetetlen, hogy a fotós alapjait is elsajátítsuk!

Videózás - Filmezés

Csakugyan, mint a fotózás, a filmezést és videózást is tekinthetjük művészetnek és ha ügyes vagy a te mozgó képeid is magával ragadják majd a nézőket! De hogyan? A videóportál ebben is segítnek, hogy a videózás és a filmezés és minden velejáró elő- és utómunka mind-mind a kisujjadban lehessen! Nem csak a profik képesek profi videót készíteni! 

Sorozatok és Filmek

Te is betekintenél a kulisszák mögé vagy kíváncsi vagy milyen romantikus filmek vagy éppen vígjátékok helyezkednek el jelenleg a toplista élén? A videóportálon számos film bemutatóval, ismertetővel, és értékeléssel is találkozhatsz, így mielőtt moziba indultok, érdemes felnézned az oldalra filmek és sorozatok terén!

Kitekintő

Téged is érdekel a filmek világa és minden, ami ehhez kapcsolódik? Akkor a Videóportál a neked való ugyanis a filmkészítéstől egészen a filmek értékeléséig minent megtalálhatsz az oldalon! Tippjeinkkel és kameratrükkjeinkkel ügyesebben bánhatsz a kamerával és megtanulhatod azt is, hogy készíthetsz tökéletes képeket a barátnődről nyaralás alatt! Fotózás, videózás, kamera trükkök, filmek, sorozatok, és minden az álló- és mozgóképekről!