Így készülnek a profi videók - Tanuld meg Te is a videózás rejtelmeit!

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Videózás

Videózás

A jó videózás alapszabályai

 

Ezek az alapvető szabályok a fényképezőgép „auto” módban történő fényképezéséhez. Ha több képzettséggel rendelkezel, megszeghetsz néhány szabályt.

 

1.    Videózás: Keretezés

Válassz vonzó, zűrzavarmentes hátteret. Szánj egy pillanatot körülnézni. Tedd rendbe a teret. Ha szükséges, mozgasd a modellt, szem előtt tartva a hátteret és a világítást. Keretezd az interjút a harmadok szabályai szerint: képzelj el egy rácsot, amely három szeletből áll vízszintesen és három szeletből függőlegesen. Az alany szemének metszenie kell a felső vonalat, a homlokának pedig a bal vagy a jobb oldali egyharmad vonalat.

 


2.    Videózás: Világítás

 

Kapcsold fel az összes lámpát egy beltéri helyiségben, és ne állj az ablakkal szembe. Ez sziluettet eredményez. Ehelyett az alany az ablak felé nézzen, és háttal a szobának. Ha a szabadban vagy, a legjobb, ha a témát az árnyékba helyezed, ha világos nappal van. Ha felhős nap van, a világ a te osztrigád. A gyenge fényviszonyok nem ideálisak a legtöbb alacsonyabb kategóriás fényképezőgéphez. Lehetőség szerint kerülje az éjszakai vagy sötét helyen történő fényképezést.

 


3.    Videózás: Nagyítás

 

Fényképezés közben ne zoomolj, hacsak nem vagy jártas a fényképezőgép kezelésében.

 


4.    Videózás: Tripod

 

Interjúk készítése közben a legjobb, ha állványt használsz. Más felvételeknél, ha nincs állványunk, használhatjuk a testünk, hogy stabilizáljuk az eszközt. Rögzítsük a könyökümket az oldalunkhoz, és dőljünk a falnak vagy egy fának.

 

5.    Videózás: Fókusz

 

Fókuszálj az alany szemére. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet javítani az utómunkálatok során, ezért először ezt tedd rendbe.

 

6.    Videózás: A fehér egyensúly


Ha a fényképezőgép rendelkezik ezzel a funkcióval, győződj meg arról, hogy a megfelelő fényviszonyokra van beállítva. Egyes lehetőségek a következők: „árnyék”, „napos”, „fluoreszkáló” és „izzólámpa”.

 


7.    Videózás: Hang


Ha van hozzáférésed mikrofonhoz, használd azt. A hang nagyon fontos a videóban. A hajtókamikrofonok a legjobbak interjúkhoz. Ügyelj arra, hogy egy csendes helyet válassz az interjúhoz.

 


8.    Videózás: B-tekercs


Készíts néhány b-roll (szemléltető felvételt) alanyodról, ahol kutatást végez, könyvet olvas vagy sétál az egyetemen. Bármi, ami illusztrálja a történetét. Ezt a felvételt később hozzáadhatjuk a hangjukhoz. Minden lövésből legalább 10 másodpercet lőj le.

 

Hogyan készíts videót professzionális videós módjára


Akár médiavideós szeretnél lenni, akár csak szeretnéd tudni, hogyan készíts professzionális megjelenésű videókat, többre van szükséged, mint jó felszerelésre. Számos alapvető videós tipp elsajátítása megkönnyíti a sok videós által tapasztalt frusztrációt. Hamarosan a szokásos trükkök annyira rutinszerűvé válnak, hogy képes leszel a kreativitásra koncentrálni, nem csak az alapokra.

 


Hogyan gyakorold a videózást?

Gyakorlás teszi a mestert, és ha azon dolgozol, hogy a lehető legjobb videós legyél, akkor bőven szükséged lesz rá! A videográfia rendkívül összetett művészeti ág, és bár hasonlóságokat mutat a fényképezéssel, sokféle készségkészletet és technikát is igényel.

Ahhoz, hogy videósként dolgozhass, természetes szemednek kell lennie a jó felvételhez, jól kell tudni forgatni a helyszínen, és zökkenőmentesen szerkeszteni kell a felvételt az utómunkálatokban. Képességeinek gyakorlásához jó ötlet a folyamat minden területén dolgozni, nem csak elszigetelten, hanem egymással együtt is.
 

« »

Videózás

Legfrissebb cikkek


Aktuális SEO trendek a sikeres hotel marketinghez
A szállodaiparban a siker kulcsa a hatékony online jelenlét. Ismerd meg a legfrissebb SEO trendeket, amelyek 2024-ben segítenek a sikeres hotel marketing megvalósításában.
5 szuper ötlet egy szülinapi buli helyszínéhez
A szülinapok mindig remek alkalmak arra, hogy összegyűljön a baráti és családi kör, és együtt ünnepeljenek. Ahhoz, hogy a szülinapi buli igazán emlékezetes legyen, azonban fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. Íme 5 fantasztikus ötlet egy szülinapi buli helyszínének kiválasztásához, beleértve egy különleges lehetőséget Kaposváron is!
36 fontos kérdés, amit ne felejts el megbeszélni előre az esküvői fotóssal!
Az egész napot a választott fotóssal töltitek majd, így amellett, hogy szereted a stílusát, egy személyes vagy telefonos interjú nagyszerű módja annak, hogy biztosan azt kapd majd, amit el is képzeltél! Most azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amiket jó ha előre tisztázol az esküvői fotóssal!
Fotózás

Szeretnél mindent megtudni a fotózásról akár hobbi akár profi szinten? A videóportál számos fotózással kapcsolatos trükköt és tippet hoz neked, hogy napról-napra jobb lehess abban, amit csinálsz! A fotózás egyfajta művészet így mindenkinek kell egy kialakult fotósstílusa legyen, de azonban elengedhetetlen, hogy a fotós alapjait is elsajátítsuk!

Videózás - Filmezés

Csakugyan, mint a fotózás, a filmezést és videózást is tekinthetjük művészetnek és ha ügyes vagy a te mozgó képeid is magával ragadják majd a nézőket! De hogyan? A videóportál ebben is segítnek, hogy a videózás és a filmezés és minden velejáró elő- és utómunka mind-mind a kisujjadban lehessen! Nem csak a profik képesek profi videót készíteni! 

Sorozatok és Filmek

Te is betekintenél a kulisszák mögé vagy kíváncsi vagy milyen romantikus filmek vagy éppen vígjátékok helyezkednek el jelenleg a toplista élén? A videóportálon számos film bemutatóval, ismertetővel, és értékeléssel is találkozhatsz, így mielőtt moziba indultok, érdemes felnézned az oldalra filmek és sorozatok terén!

Kitekintő

Téged is érdekel a filmek világa és minden, ami ehhez kapcsolódik? Akkor a Videóportál a neked való ugyanis a filmkészítéstől egészen a filmek értékeléséig minent megtalálhatsz az oldalon! Tippjeinkkel és kameratrükkjeinkkel ügyesebben bánhatsz a kamerával és megtanulhatod azt is, hogy készíthetsz tökéletes képeket a barátnődről nyaralás alatt! Fotózás, videózás, kamera trükkök, filmek, sorozatok, és minden az álló- és mozgóképekről!