A világ legjobb filmje – magyar televíziós magazin

fooldal > Ez a film a világ legjobb filmje az IMDb szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a film a világ legjobb filmje az IMDb szerint


2018/05/28
CsA

A világ legjobb filmje a közönség véleménye alapján mindenképp az IMDb Top 250-es listája első helyén keresendő. A lista a nézők értékeléseinek mennyiségéből és az értékelések pontszámaiból alakul ki. A listát a következőképp rendezhetjük: rangsor, IMDb minősítés, megjelenési dátum, értékelések száma. Ezt a filmet a cikk írásakor közel 2 millióan értékelték, így 9,2-es pontszámot tudhat magáénak. Ennek tudatában ismerjük meg a világ legjobb filmje verseny győztesét!

A világ legjobb filmje az IMDb szerint

A világ legjobb filmje – A remény rabjai

A világ legjobb filmje az IMDb toplistán már több éve A remény rabjai (The Shawshank Redemption) című film, mely 1994-ben jelent meg. Az amerikai drámát Stephen King író kisregénye alapján rendezte Frank Darabont. A film történetének két főszereplője Andy Dufresne és Ellis Boyd Redding, akiket két méltán híres színész, Tim Robbins és Morgan Freeman játszik. A történetben Andy Dufresne (Tim Robbins) bankárt egy kettős gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik, melyben ártatlannak vallja magát. A börtönélet nehézségeivel éli életét, ahol a börtönőrök és a rabok is folyamatosan bántalmazzák. Azonban nem adja fel és kitartása miatt elkezd könyvelni Reddingnek (Morgan Freeman), egy másik rabnak, aki később barátja lesz és ezáltal elismerést nyer a rabtársaitól is.


34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Véget érnek az Agymenők?
Szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi? Könnyen előfordulhat, hogy véget érnek az Agymenők kalandjai!
Ételek az egészséges, erős fogakért
Vannak ételek és italok, amelyek ártanak fogainknak, még vannak, amelyek segítenek erősíteni és egészségesen tartani őket. Most az utóbbiakat hoztuk el! 
Klíma, amely illeszkedik otthonodba
Fontos számodra az esztétika, de szeretnél minőségi klímaberendezést? Akkor a design klímákat neked találták ki!