A világ legjobb filmje – magyar televíziós magazin

fooldal > Ez a film a világ legjobb filmje az IMDb szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a film a világ legjobb filmje az IMDb szerint


2018/05/28
CsA

A világ legjobb filmje a közönség véleménye alapján mindenképp az IMDb Top 250-es listája első helyén keresendő. A lista a nézők értékeléseinek mennyiségéből és az értékelések pontszámaiból alakul ki. A listát a következőképp rendezhetjük: rangsor, IMDb minősítés, megjelenési dátum, értékelések száma. Ezt a filmet a cikk írásakor közel 2 millióan értékelték, így 9,2-es pontszámot tudhat magáénak. Ennek tudatában ismerjük meg a világ legjobb filmje verseny győztesét!

A világ legjobb filmje az IMDb szerint

A világ legjobb filmje – A remény rabjai

A világ legjobb filmje az IMDb toplistán már több éve A remény rabjai (The Shawshank Redemption) című film, mely 1994-ben jelent meg. Az amerikai drámát Stephen King író kisregénye alapján rendezte Frank Darabont. A film történetének két főszereplője Andy Dufresne és Ellis Boyd Redding, akiket két méltán híres színész, Tim Robbins és Morgan Freeman játszik. A történetben Andy Dufresne (Tim Robbins) bankárt egy kettős gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik, melyben ártatlannak vallja magát. A börtönélet nehézségeivel éli életét, ahol a börtönőrök és a rabok is folyamatosan bántalmazzák. Azonban nem adja fel és kitartása miatt elkezd könyvelni Reddingnek (Morgan Freeman), egy másik rabnak, aki később barátja lesz és ezáltal elismerést nyer a rabtársaitól is.


34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Mikor érdemes francia rudat használni – legyen eredményes edzésed
Manapság már mindenki egy egészséges életmódra törekszik – ehhez ugyanakkor hozzájárul a kiegyensúlyozott étrenden és a megfelelő mennyiségű és minőségű alváson kívül az is, hogy az illető rendszeresen mozgást végezzen, esetlegesen edzéstervvel rendelkezzen. Ennek sikerességéhez mégis az is hozzátartozik, hogy milyen eszközöket használ majd a már említett edzésekhez – lássuk, mikor érdemes a franci rúd mellett dönteni!
Születésnapot ünnepelnél – íme, a legjobb ajándékötletek
Az évnek bármely pontján járunk, valamelyik családtagunknak, barátunknak, esetleg párunknak lehet születésnapja. Az ünnepek után viszont jogosan merülhet fel bennünk az a bizonytalanság, hogy vajon képesek vagyunk-e megtalálni számára a megfelelő ajándékot.