Hatékony csapatépítő tanácsok: Néhány tipp, hogy még jobb legyen a csapatépítő

Főoldal > Néhány tipp, hogy még jobb legyen a csapatépítő

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Néhány tipp, hogy még jobb legyen a csapatépítő


2021/11/06

A csapatépítők nagyon hatékonyak tudnak lenni, főleg akkor, ha jól vannak megszervezve, valamint kivitelezve is. Ezért adunk néhány hasznos tanácsot ehhez.

Hatékony csapatépítő tippek

Tegye mindenki számára elérhetővé

Persze vannak, akik szeretnek softballt játszani vagy váltóversenyt futni a csapatépítés egy formájaként, de ne feledje, hogy a személyzet nem mindenki képes erre a kihívásra – és akik nem, az kihagyva érzi magát, ellentéte annak, amit el akarsz érni. Fontos figyelembe venni a fizikai állapotokat vagy az egészségügyi érzékenységeket, és ügyeljen arra, hogy mindenki számára megfelelő tevékenységet válasszon. Ennek ellenére a fizikai aktivitásnak számtalan egészségügyi és szociális előnnyel jár, ezért ha az alkalmazottai készek rá, mindenképpen tervezzen csoportos túrát, jógaórát vagy kirándulást egy helyi sziklamászó létesítménybe.

 A helyszín

Néha, ha kilépünk egy iroda négy falán, az segít az embereknek, hogy szabadabban kommunikáljanak egymással. Még akkor is, ha olyan csapatépítő munkamenetet folytat, amely könnyen lezajlik a cég tanácstermében, mindenképpen foglaljon le egy tárgyalótermet a helyszínen, hogy azt a benyomást keltse, hogy ez nem „szokásos” munka. Íme egy nagyon jó helyszín: csapatépítő tréning hotelben.

 

Tűzz ki egyértelmű elvárásokat

A munkatársaknak pontosan tudnia kell, hogy mi a csapatépítő tevékenység célja. Új vállalati küldetésnyilatkozatot próbál kidolgozni? Hatékonyabb folyamatokat remél, vagy jobban szeretne új munkaerőt integrálni a csapat többi tagjával? Nem kell minden titkát elárulnia az eseménnyel kapcsolatban, de az alkalmazottak jobban odafigyelhetnek, ha tudják, miért zajlik a tevékenység.

 

Gyűjtsön visszajelzést

Az eseményt követő néhány napon belül forduljon minden résztvevőhöz, hogy megköszönje az idejét, és kérje meg őket, hogy adjanak konstruktív visszajelzést az eseménnyel kapcsolatban. Ez a visszajelzés nagyon hasznos lehet, amikor eljött az ideje a következő csoportos esemény megtervezésének.
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Mikor érdemes francia rudat használni – legyen eredményes edzésed
Manapság már mindenki egy egészséges életmódra törekszik – ehhez ugyanakkor hozzájárul a kiegyensúlyozott étrenden és a megfelelő mennyiségű és minőségű alváson kívül az is, hogy az illető rendszeresen mozgást végezzen, esetlegesen edzéstervvel rendelkezzen. Ennek sikerességéhez mégis az is hozzátartozik, hogy milyen eszközöket használ majd a már említett edzésekhez – lássuk, mikor érdemes a franci rúd mellett dönteni!
Születésnapot ünnepelnél – íme, a legjobb ajándékötletek
Az évnek bármely pontján járunk, valamelyik családtagunknak, barátunknak, esetleg párunknak lehet születésnapja. Az ünnepek után viszont jogosan merülhet fel bennünk az a bizonytalanság, hogy vajon képesek vagyunk-e megtalálni számára a megfelelő ajándékot.
Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan
Fontos, hogy időben megtanuljuk kezelni száraz bőrünket, fellépni annak kiszáradása ellen.