3 otthoni DIY módszer fogfehérítésre- vajon tényleg használnak?

Főoldal > 3 otthoni DIY módszer fogfehérítésre- vajon tényleg használnak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 otthoni DIY módszer fogfehérítésre- vajon tényleg használnak?


2021/10/22
VN

Ki ne szeretne csillogó fehér fogakat, akárcsak a hollywoodi hírességeknek? De hogyan lehet ezt elérni? Az alábbiakban mutatunk néhány népszerű otthoni DIY módszert, vajon használnak ezek valójában?

3 otthoni DIY módszer fogfehérítésre

1. Alumínium fólia, szódabikarbóna és só

Rengeteg weboldal állítja, hogy ez nagyszerű módja a fogak fehérítésének, de nem az. Ez a módszer nem más, mint a só, a szódabikarbóna és a víz összekeverése, amelyből egy paszta készül, egy fehérítő paszta, melyet egy alumínium fóliával kell a fogakon tartani. Tehát össze kell keverni a hozzávalókat, felkenni a fogakra, alufóliázni, majd egy órát hagyni. Azonban ez a módszer teljesen hatástalan. Nincsenek tudományos tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy a szódabikarbóna képes fehéríteni a fogakat. Valójában az olyan csiszolóanyagok, mint a szódabikarbóna, hosszú ideig érintkezve károsíthatják a fogzománcot. Nem csak ez, de a fólia leharapása is fogfájást okozhat, különösen, ha több fémtöméssel vagy koronával rendelkezik valaki. 

 2. Citrom és szódabikarbóna

Ebben az otthoni gyógymódban a citromlevet és a szódabikarbónát kevés vízzel el kell keverni, hogy masszát kapjunk, majd ezzel bedörzsölni a fogakat, majd 10 perc múlva le öblíteni, és fogat mosni. Ismételten nincs bizonyíték arra, hogy a citrom és a szódabikarbóna segít a fogak fehérítésében. A citromlé rendkívül magas a citromsavban. Ez a sav a csiszolószódával kombinálva elkoptatja a zománcot és növeli a fogszuvasodás kockázatát. Ezenkívül a fogmosás sem jó savas ételek fogyasztása után. Szakemberek javaslatai alapján ne használd ezt a módszert. Teljesen hatástalan, és véglegesen károsíthatja a fogakat. 

 

3. Almaecet

A módszer lényege, hogy egy egyszerűen papírtörlőt vagy kendőt tegyenek almaecetbe, és néhány percig dörzsöljék a folyadékot a fogakba. Várjon körülbelül 10 percet, és mosson fogat rendesen. Ismételje meg naponta, és fokozatosan fehérebbé válnak a fogai. Ismét az ecet nem bizonyított, hogy képes fehéríteni a fogakat. És mint a citromlé, az almaecet is nagyon savas és gyengíti a fogakat. Ha az almaecet felvitele után mosol fogat, akkor idő előtt elkopik a zománc. 

 

Akkor hogyan lehetnek fehérebbek a fogaid? Keress fel egy igazi szakembert és vegyél igénybe egy biztonságos fogfehérítő kezelést!
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Mikor érdemes francia rudat használni – legyen eredményes edzésed
Manapság már mindenki egy egészséges életmódra törekszik – ehhez ugyanakkor hozzájárul a kiegyensúlyozott étrenden és a megfelelő mennyiségű és minőségű alváson kívül az is, hogy az illető rendszeresen mozgást végezzen, esetlegesen edzéstervvel rendelkezzen. Ennek sikerességéhez mégis az is hozzátartozik, hogy milyen eszközöket használ majd a már említett edzésekhez – lássuk, mikor érdemes a franci rúd mellett dönteni!
Születésnapot ünnepelnél – íme, a legjobb ajándékötletek
Az évnek bármely pontján járunk, valamelyik családtagunknak, barátunknak, esetleg párunknak lehet születésnapja. Az ünnepek után viszont jogosan merülhet fel bennünk az a bizonytalanság, hogy vajon képesek vagyunk-e megtalálni számára a megfelelő ajándékot.
Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan
Fontos, hogy időben megtanuljuk kezelni száraz bőrünket, fellépni annak kiszáradása ellen.