Ezt kell tudnod az esküvői drónozásról! - Készíttessetek egyedi esküvői filmeket

Főoldal > Minden, amit az esküvői drónfotózásról tudni kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Minden, amit az esküvői drónfotózásról tudni kell


2023/02/15
ZH

A felvételek magasabb szintre emelése – szó szerint! Ismeritek azokat a lélegzetelállítóan gyönyörű esküvői videókat, amelyek a helyszínről nyíló képpel nyitnak, így láthatjuk az esküvő napjának minden egyes részletét? Szinte olyan, mint egy jelenet egy filmből! Ha Te is szeretnél ilyet, akkor tudj meg róla többet cikkünkből!

drón fotózás

Minden, amit tudnod kell az esküvői drónfotózásokról

 

 
Ahogy a neve is sugallja, a drónfotózás drón vagy pilóta nélküli repülő eszköz használatát jelenti, amellyel a fotós a földön állva készíthet légi felvételeket. Ez a fajta fotózás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a levegőből szemtanúi legyünk az esküvő napjának, legyen szó tájképekről a helyszínről, vagy éppen a házastársi csókról.

 

 

A drónfotózás nem újdonság, de az elmúlt évtizedben egyre népszerűbb. Úgy tűnik, a drón használata a videózáshoz népszerűbb, mivel a felvételek nagyon jól működnek esküvői filmekben. A mozgóképek, amelyeket egy drón rögzíthet, lélegzetelállítóak, és valóban bevonják a nézőt a filmbe.

 

Bár a drónfotózás minden esküvőn hasznos lehet, kétségtelenül ez a leghatásosabb kültéri esküvőkhöz, amik idilli környezetben, például panorámás vízpartokon, zord hegycsúcsokon és történelmi birtokokon szerveződnek. Ilyen lehet egy esküvőhelyszín Budán. A drónos fotózás lehetővé teszi, hogy a kék árnyalatú víz széles kiterjedése kiemelkedjen, és a ceremóniához beállított, tökéletesen íves székek harmonikusan működjenek a keretben.

 

Mielőtt drónos fotózást szervezel az esküvőre, tudj meg a drónfotózásokról többet!

 

 

 

1. Nagyon fontos, hogy szakembert fogadj!

 

 

Annak érdekében, hogy kiváló minőségű fényképeket és videókat kaphass az esküvő napjáról, természetesen szakembert kell fogadnod. 

 

 

2. A drónok zajosak lehetnek

 

 

Bár elképesztő ötletnek tűnhet, ha egy drón repül a fejünk felett az esküvő legkülönlegesebb pillanataiban, például amikor azt mondod, hogy „igen” vagy az első tánc során, fontos megjegyezni, hogy a drónok hangos zümmögést vagy zúgást kelthetnek. Annak érdekében, hogy elkerüld ezt a kellemetlen meglepetést az esküvője során, hívd fel a fotós figyelmét erre az aggályra. Szerencsére az újabb drónmodellek és a jobb propeller-technológia révén sokkal csendesebbek lettek. Ha szeretnéd rögzíteni a szabadtéri szertartást, azt javasoljuk, hogy szólj a drónkezelőnek, hogy a drónfelvételeket csak a ceremónia elejére és végére korlátozza, hogy ne zavarják a legfontosabb pillanatokat.

 

 

 

3. Drónos fotózás nem mindig lehetséges

 

 

Számos szabály és szabályozás vonatkozik a légtérre, és a drónhasználat ebbe a kategóriába tartozik. Mielőtt drónos fotózást foglalnál, kommunikálj az esküvői helyszínnel, hogy megbizonyosodj arról, hogy engedélyezett-e a drónok repülése. Például, ha a helyszín kevesebb mint 5 mérföldre van egy repülőtértől, akkor előfordulhat, hogy nem tudják repültetni a drónt. Egyes esetekben az újabb drónok fel sem tudnak szállni a szoftverbe épített korlátozások miatt.

 

 

4. A drón elterelő lehet, ha nem megfelelően használják

 

 

Az esküvő alatti drónfotózás egyik legnépszerűbb módja a ceremónia megörökítése, különösen, ha kint van, azonban ez trükkösnek bizonyulhat, ha nem megfelelően történik. A ceremónia kétségtelenül az esküvő napjának legmegrendítőbb része, de amikor a drón a vendégek és a pár felett repül, minden tekintet elmozdulhat, és teljesen felboríthatja a gyönyörű pillanatot. Mindenképpen olyan drónfotóst fogadj fel, aki tudja, hogyan kell diszkrét lenni, amikor drónnal fényképez a ceremónia során, és az esküvő napján tapasztalt minden más fontos részen.

 

 

 

5. A zord időjárás akadályozhatja a drónok használatát

 

 

Míg a legtöbb drón vízálló és szeles helyzetben is repülhet, attól még nem elpusztíthatatlanok. Ha rossz idő van, például eső, hó vagy szélsőséges szél, előfordulhat, hogy nem kapunk a legjobb felvételeket, vagy ami még rosszabb, a drón eltörhet. 
 
Filmek Fotózás Kamera trükkökLegfrissebb cikkek


Aktuális SEO trendek a sikeres hotel marketinghez
A szállodaiparban a siker kulcsa a hatékony online jelenlét. Ismerd meg a legfrissebb SEO trendeket, amelyek 2024-ben segítenek a sikeres hotel marketing megvalósításában.
5 szuper ötlet egy szülinapi buli helyszínéhez
A szülinapok mindig remek alkalmak arra, hogy összegyűljön a baráti és családi kör, és együtt ünnepeljenek. Ahhoz, hogy a szülinapi buli igazán emlékezetes legyen, azonban fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. Íme 5 fantasztikus ötlet egy szülinapi buli helyszínének kiválasztásához, beleértve egy különleges lehetőséget Kaposváron is!
36 fontos kérdés, amit ne felejts el megbeszélni előre az esküvői fotóssal!
Az egész napot a választott fotóssal töltitek majd, így amellett, hogy szereted a stílusát, egy személyes vagy telefonos interjú nagyszerű módja annak, hogy biztosan azt kapd majd, amit el is képzeltél! Most azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amiket jó ha előre tisztázol az esküvői fotóssal!
Fotózás

Szeretnél mindent megtudni a fotózásról akár hobbi akár profi szinten? A videóportál számos fotózással kapcsolatos trükköt és tippet hoz neked, hogy napról-napra jobb lehess abban, amit csinálsz! A fotózás egyfajta művészet így mindenkinek kell egy kialakult fotósstílusa legyen, de azonban elengedhetetlen, hogy a fotós alapjait is elsajátítsuk!

Videózás - Filmezés

Csakugyan, mint a fotózás, a filmezést és videózást is tekinthetjük művészetnek és ha ügyes vagy a te mozgó képeid is magával ragadják majd a nézőket! De hogyan? A videóportál ebben is segítnek, hogy a videózás és a filmezés és minden velejáró elő- és utómunka mind-mind a kisujjadban lehessen! Nem csak a profik képesek profi videót készíteni! 

Sorozatok és Filmek

Te is betekintenél a kulisszák mögé vagy kíváncsi vagy milyen romantikus filmek vagy éppen vígjátékok helyezkednek el jelenleg a toplista élén? A videóportálon számos film bemutatóval, ismertetővel, és értékeléssel is találkozhatsz, így mielőtt moziba indultok, érdemes felnézned az oldalra filmek és sorozatok terén!

Kitekintő

Téged is érdekel a filmek világa és minden, ami ehhez kapcsolódik? Akkor a Videóportál a neked való ugyanis a filmkészítéstől egészen a filmek értékeléséig minent megtalálhatsz az oldalon! Tippjeinkkel és kameratrükkjeinkkel ügyesebben bánhatsz a kamerával és megtanulhatod azt is, hogy készíthetsz tökéletes képeket a barátnődről nyaralás alatt! Fotózás, videózás, kamera trükkök, filmek, sorozatok, és minden az álló- és mozgóképekről!