Hogyan hűtsük le a lakást otthon?

fooldal > Hogyan hűtsük le otthonunk a kánikulában?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan hűtsük le otthonunk a kánikulában?


2019/06/26
SzSz

A nyári kánikulában lakásunkat szeretnénk megóvni a forróságtól, hiszen a melegben alvászavarral is küzdhetünk. Hogyan tudjuk otthonunkat megóvni a melegtől? Segítünk! 

Kánikula

Sötétítsünk 

A reggeli órákban mielőtt elmegyünk otthonról érdemes besötétíteni, hiszen a nap sugarai nem tudják felmelegíteni a szobát az ablakokon keresztül. Ezáltal bent a lakásban hűvösebb lesz. 

 Este szellőztessünk 

Az esti és hajnali órákban az idő minden bizonnyal lehűl, ilyenkor jó, ha átszellőztetjük a lakást, hogy a bent rekedt meleg levegő távozni tudjon. Hagyjuk lefekvés előtt nyitva a nyílászárókat és élvezzük a hűvöset. 

 

Használjunk ventillátort 

A ventillátor használata ugyan nem oldja meg teljes mértékben a problémánkat, de sokat tud segíteni. Főleg az esti órákban érdemes alkalmazni a szellőztetés során, hiszen sokkal gyorsabban képes a meleg levegőt kiáramoltatni a lakásból. 

 

Klíma

Ha lakásunk túlzottan felmelegedik, nincs más megoldás, mint a klímaberendezés használata. A mai modern klímaberendezések már nem igényelnek túlzott energiafogyasztást, így a villanyszámla miatt sem kell aggódnunk. Klímaszerelés Budapesten több cégnél is lehetséges, azonban gondosan válasszuk ki a megfelelőt, hiszen rejtett költségekbe is belefuthatunk. 
38Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Mikor érdemes francia rudat használni – legyen eredményes edzésed
Manapság már mindenki egy egészséges életmódra törekszik – ehhez ugyanakkor hozzájárul a kiegyensúlyozott étrenden és a megfelelő mennyiségű és minőségű alváson kívül az is, hogy az illető rendszeresen mozgást végezzen, esetlegesen edzéstervvel rendelkezzen. Ennek sikerességéhez mégis az is hozzátartozik, hogy milyen eszközöket használ majd a már említett edzésekhez – lássuk, mikor érdemes a franci rúd mellett dönteni!
Születésnapot ünnepelnél – íme, a legjobb ajándékötletek
Az évnek bármely pontján járunk, valamelyik családtagunknak, barátunknak, esetleg párunknak lehet születésnapja. Az ünnepek után viszont jogosan merülhet fel bennünk az a bizonytalanság, hogy vajon képesek vagyunk-e megtalálni számára a megfelelő ajándékot.
Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan
Fontos, hogy időben megtanuljuk kezelni száraz bőrünket, fellépni annak kiszáradása ellen.