Hogyan hűtsük le a lakást otthon?

fooldal > Hogyan hűtsük le otthonunk a kánikulában?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan hűtsük le otthonunk a kánikulában?


2019/06/26
SzSz

A nyári kánikulában lakásunkat szeretnénk megóvni a forróságtól, hiszen a melegben alvászavarral is küzdhetünk. Hogyan tudjuk otthonunkat megóvni a melegtől? Segítünk! 

Kánikula

Sötétítsünk 

A reggeli órákban mielőtt elmegyünk otthonról érdemes besötétíteni, hiszen a nap sugarai nem tudják felmelegíteni a szobát az ablakokon keresztül. Ezáltal bent a lakásban hűvösebb lesz. 

 Este szellőztessünk 

Az esti és hajnali órákban az idő minden bizonnyal lehűl, ilyenkor jó, ha átszellőztetjük a lakást, hogy a bent rekedt meleg levegő távozni tudjon. Hagyjuk lefekvés előtt nyitva a nyílászárókat és élvezzük a hűvöset. 

 

Használjunk ventillátort 

A ventillátor használata ugyan nem oldja meg teljes mértékben a problémánkat, de sokat tud segíteni. Főleg az esti órákban érdemes alkalmazni a szellőztetés során, hiszen sokkal gyorsabban képes a meleg levegőt kiáramoltatni a lakásból. 

 

Klíma

Ha lakásunk túlzottan felmelegedik, nincs más megoldás, mint a klímaberendezés használata. A mai modern klímaberendezések már nem igényelnek túlzott energiafogyasztást, így a villanyszámla miatt sem kell aggódnunk. Klímaszerelés Budapesten több cégnél is lehetséges, azonban gondosan válasszuk ki a megfelelőt, hiszen rejtett költségekbe is belefuthatunk. 
38Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Véget érnek az Agymenők?
Szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi? Könnyen előfordulhat, hogy véget érnek az Agymenők kalandjai!
Ételek az egészséges, erős fogakért
Vannak ételek és italok, amelyek ártanak fogainknak, még vannak, amelyek segítenek erősíteni és egészségesen tartani őket. Most az utóbbiakat hoztuk el! 
Klíma, amely illeszkedik otthonodba
Fontos számodra az esztétika, de szeretnél minőségi klímaberendezést? Akkor a design klímákat neked találták ki!