Került el Te is a bőrszárazságot - így ápold bőrödet télen

Főoldal > Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan


2021/12/27
TK

Fontos, hogy időben megtanuljuk kezelni száraz bőrünket, fellépni annak kiszáradása ellen. 

Téli bőrápolás bőrszárazság ellen

A bőrápolás rendkívül fontos, ugyanis ez a legnagyobb szervünk, emellett pedig ez az első védelmi vonalunk a baktériumok, valamint a környezetszennyezés és egyéb más irritáló anyagokkal szemben. Mégis, sokan nem figyelnek oda rá megfelelően – amennyiben pedig bőrünk száraz, akkor jelentősen több figyelmet igényel, mint egy átlagos bőrtípus.


Miért is fontos a száraz bőr kezelése?


Bár a száraz bőr nem jelent komolyabb egészségügyi problémát, mégis fontos, hogy kezelve legyen, hiszen kényelmetlen és csúnya, hiszen a szép hidratált, telt bőrsejtek összezsugorodnak, töppedtek lesznek, ezáltal pedig finom vonalak, illetve ráncok keletkeznek a bőr felszínén.
Miért is alakul ki a száraz bőr?


A bőrszárazság elsősorban környezeti tényezők miatt alakul ki – éppen ezért az őszi, hidegebb, szelesebb időjárás megérkeztével még jobban oda kell figyelnünk száraz bőrünk ápolására.
Egyik kiváltó oka lehet, hogy hazánk nagy részén a víz többnyire keménynek mondható – így zuhanyzás után természetes, hogy egyre több ember kellemetlennek érzi bőrét. Gyakran ekkor bőrfelületünk összehúzódhat, esetleg viszkethet, hámlás is jelentkezhet. 


Ami talán még gyakoribb jelen körülmények között, hogy az időjárás miatt szárad ki bőrünk. A hűvösebb, szeles idő beköszöntével ugyanis a bőrszárazság tünetei fokozódnak, arról nem is beszélve, hogy a fűtési szezon megérkeztével a lakások száraz levegője is könnyedén megviseli bőrünket.


Milyen lépések szükségesek, amennyiben bőröd száraz?


Mindenképpen fontos, hogy megfelelően hidratáljunk – ezzel is csökkentve bőrünk dehidratációjának lehetőségét. Viszont sajnos ez már nem elegendő, hiszen láthatjuk mennyi mindennek van bőrünk kitéve nap mint nap – érdemes tehát megfelelően, rendszeresen használni számunkra megfelelő krémünket, ezzel biztosak lehetünk, hogy nem feledkezünk meg semmiről a száraz bőr kezelése kapcsán.
UtazásLegfrissebb cikkek


Mikor érdemes francia rudat használni – legyen eredményes edzésed
Manapság már mindenki egy egészséges életmódra törekszik – ehhez ugyanakkor hozzájárul a kiegyensúlyozott étrenden és a megfelelő mennyiségű és minőségű alváson kívül az is, hogy az illető rendszeresen mozgást végezzen, esetlegesen edzéstervvel rendelkezzen. Ennek sikerességéhez mégis az is hozzátartozik, hogy milyen eszközöket használ majd a már említett edzésekhez – lássuk, mikor érdemes a franci rúd mellett dönteni!
Születésnapot ünnepelnél – íme, a legjobb ajándékötletek
Az évnek bármely pontján járunk, valamelyik családtagunknak, barátunknak, esetleg párunknak lehet születésnapja. Az ünnepek után viszont jogosan merülhet fel bennünk az a bizonytalanság, hogy vajon képesek vagyunk-e megtalálni számára a megfelelő ajándékot.
Ápold Te is száraz bőröd megfelelően télen is – mutatjuk, hogyan
Fontos, hogy időben megtanuljuk kezelni száraz bőrünket, fellépni annak kiszáradása ellen.