Új sorozatok a nagvilágban

fooldal > Sorozat ajánló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sorozat ajánló


2017/12/30

A sorozatok világa állandó körforgásban van és mint ilyenben, mindig tűnnek fel új szériák. Most kettőt emelünk ki.

Sorozatok a nagyvilágból

 

A különböző csatornák és tartalom szolgáltatók futószalagon ontják ki magukból az újabbnál újabb szériákat.Az újdonságot felváltja a merészség és a másolás. Manapság már olyan szériák is készülhetnek, melyekre régebben esély sem mutatkozott volna.

Íme a legújabb két példa ezekre: a Fekete Tükör és a Dark.

A Fekete tükör egy igau brit széria. Már az első rész sokkolja az embert a Tv előtt ülve. Rohanó világunk tapasztalatait felhasználva gondolkodtat el, sokkol és tart görbe tükröt a társadalom elé.

Jóval több, mint egy társadalomkritika. Vannak benne horror elemek,  valóságshow részek, de fellelhető benne a polgárpukkasztás is.A jövőt látva elgondolkozhatunk rajta, hogy valójában ilyen e az ember. 


A Black Mirror különálló részekből áll, egyáltalán nem jellemzi folytonosság, mégis úgymond nézeti magát, mivel kíváncsi lesz az ember, hogy mi lesz a következő, melyet kitalálnak a készítők.

 

A másik sorozat a Dark. A címétől eltérően ez egy német sorozat, azonban ennél már érezhetőek a másolás elemei. A Stranger Things volt az, amely kitaposta neki az utat. 

Netflix gyártás, azonban angol hangsávval is elérhető. 

A leírása úgy szól, hogy egy német kisvárosban nyoma vész egy gyereknek. Az eset négy család életére is komoly hatással van. Szinte mindenki titkokat őriz, melyek az eset kapcsán most a felszínre szállingóznak.

Ez akár lehetne egy átlagos sztori is (láttunk már ilyet bőven), azonban a szinvonal és misztikum kiemeli a szériát a többi közül.

 
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Véget érnek az Agymenők?
Szép volt, jó volt, köszönjük, ennyi? Könnyen előfordulhat, hogy véget érnek az Agymenők kalandjai!
Ételek az egészséges, erős fogakért
Vannak ételek és italok, amelyek ártanak fogainknak, még vannak, amelyek segítenek erősíteni és egészségesen tartani őket. Most az utóbbiakat hoztuk el! 
Klíma, amely illeszkedik otthonodba
Fontos számodra az esztétika, de szeretnél minőségi klímaberendezést? Akkor a design klímákat neked találták ki!